Haterii. Sunt un soi de huni, vandali, gepizi

Dacă scrii pe un blog, dacă scrii și mergi la un cenaclu, dacă vorbești în public, dacă faci ceva nou și, indiferent ce realizezi, expunându-ți punctul de vedere, cineva se ia de tine, dă de pământ cu tine, te lovește cu vorbele și apoi te amenință (sau chiar și fără amenințări) se numește că ești agresat de un hater.

O bloggeriță mi-a spus despre o cititoare care, orice ar fi scris ea, o ironiza așa că a cerut să-i fie urmărit I.P.-ul, s-a descoperit că folosea computerul de la lucru, că făcea activitatea asta inclusiv în timpul serviciului și … a fost dată afară.

Dar nu tot timpul se rezolvă așa crizele de neînțelegere, cu o răzbunare cât de mică sau de mare. Uneori, rămâi cu buza umflată, adică bătut și neajutat să te ridici de jos. Acum, să fim sinceri, dacă ai cerut-o cu dinadinsul, ai încasat-o și trebuie să fii atât de demn încât să recunoști că a fost și vina ta.

Dacă,însă, observi sau crezi că ai dreptate, e părerea ta, dorința ta, acțiunea ta, nu ai de ce să renunți, nu are sens să lași totul baltă doar pentru că unul e împotriva ta. Conducătorii mondiali (e un exemplu cam exagerat, dar e greu!!!) și-au urmat visul până la capăt, chiar dacă nu numai un om sau 1000, ci zeci de țări au fost împotriva lor.

A renunța la pasiunea ta pentru un hater înseamnă slăbiciune și asta se tratează cu iubirea și încurajarea prietenilor.

Câțiva dintre bloggerii de parenting au fost la o conferință dedicată acestui fenomen : Haterul și criza de imagine… Am adunat la un loc câteva dintre articolele lor și sper să vă fie de folos.

http://daddycool.ro/haterii-cine-sunt-si-cum-ii-gestionam/

Sunt hater, dar mă tratez

Cum ne descurcam cu haterii

http://www.revelatiideparinte.ro/2017/03/hater-trol-cusurgiu-spune-mi-cum-vrei-ca-tot-om-sunt-by-irina-schmitz.html

Critica, ura și conflictele online, crizele de imagine și cum le gestionăm

http://carmenradu.ro/experiente-de-mamica/acum-un-nici-macar-nu-stiam-ca-haterii-exista/

http://iulianaroca.ro/2017/02/28/viata-este-ceea-ce-vrei-sa-traiesti/

http://www.go-big.ro/2017/02/digital-parents-talks-sau-ceaiurile-mele/

2 gânduri despre &8222;Haterii. Sunt un soi de huni, vandali, gepizi&8221;

  1. Eu cred ca toți avem momente de hatereală. Uneori fără să ne dăm seama de aceste lucru. Problema intervine atunci când hatereala devine permanentă. Când nu poți să te oprești din a ataca tot și orice. Atunci când nu vezi nimic bun în jur.
    Bine ar fi ca haterii să își dea seama că asta le afectează grav viața personală. Că nu vor fi niciodată fericiți și împliniți dacă mereu se vor uita ce e greșit în curtea vecinului. 🙂

  2. Pingback: Digital Parents Talks, ediția a IV-a, Hateri și crize de imagine

Lasă un comentariu